wilt u de snelweg sponsoren? Klik Hier

Project Snelweg Charlois de A 0 (nul)

Bouwbord Autosnelweg Charlois geplaatst op 28 September 2008

 

Open PDF met informatie

Update: okt-2008
Het project zal worden opgeleverd op 28 september aanstaande. Projectsnelweg Charlois heeft de ambitie om nieuwe fysieke, psychologische en virtuele verbindingen met noord tot stand te brengen. Project snelweg Charlois probeert met vierbaans snelweg vanaf het Charloisse hoofd te nieuwe Maas over te steken. Het bouwbord is de eerste fase: fondswerving. Dit bord visualiseert de tweede fase, dat is de eerste zesendertig strekkende meter van de totale overspanning. Het bord wordt geplaatst op het locatie Charloisse Hoofd. Te zien vanaf 28 september aanstaande.

Ontwerp: Thijs Ewalts en Jasper Niens.

Voorstel voor een Uitkijk punt / Wandelboulevard op het Charloisse Hoofd.  

De ambitie is een nieuwe verbinding te maken tussen Charlois, Katendrecht en Rotterdam Centrum. Het voostel is daarmee te beginnen totdat het geld op is. Deze on-Nederlandse werkwijze zal resulteren in een bijzondere wandelboulevard annex uitkijkpunt.    

Het voorstel gaat uit van een nieuwe verbinding, wat vanuit realistisch oogpunt erg hoog gegrepen is. In plaats van het voorstel in de verre toekomst uit te werken of een andere vorm te zoeken voor een verbinding, hebben wij gekozen voor de realisatie van een deel van het project. Dit levert iets heel anders op. Een bijzonder uitkijkpunt. Dit is dan ook, vanuit een Nederlandse werkwijze bezien, het voorstel voor een uitkijkpunt. Door stug door te zetten in de bouw van een autosnelweg brug, blijft de ambitie van de verbinding zichtbaar, maar krijgt het een andere functie. De autosnelweg verlichting zal zichtbaar zijn vanaf de andere kant van de Nieuwe Maas, een lichtbaken voor Creatief Rotterdam Zuid.  

Binnen de reikwijdte van deze idee-schets hebben wij een begroting opgesteld op basis van de overheidsuitgaven van de A50. De A50 is 35 kilometer snelweg met 36 viaducten, tunnels en bruggen. De geraamde kosten bedragen in totaal EU 435.000.000,- voor de A50.  

Dat betekent dat voor dit project een schatting kan worden gemaakt per strekkende meter A50, wat op EU 12.500,- per meter uit komt. De snelweg in dit voorstel is 36 meter lang, de totaal prijs is volgens schatting EU 450.000,-

Het bouwbord zal worden gebruikt om het project te communiceren en bekendheid te geven.

Het wordt gebruikt om fondsen te werven voor fase 2 van het project.

De lokatie is zoals te zien nabij de fietsersingang van de maastunnel.

Dit is ook de plek waar de snelweg uiteindelijk moet komen.

De foto die te zien is op het bouwbord is 2 bij 5 meter groot. Daarboven en daaronder komt informatie over sponsors en initiatiefnemers. Als ook een adres voor het world wide web.

   
   
 
 
 
 
 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP

 
Klik !